• Foto ter illustratie.
• Foto ter illustratie. Foto: Waterschap

1,1 miljoen euro beschikbaar voor lokale innovaties

Zakelijk 998 keer gelezen

REGIO • LEADER organiseert een informatieavond over hoe inwoners uit Rivierenland geld kunnen ontvangen voor hun lokale innovatie op het gebied van plattelandsontwikkeling op 22 mei.

LEADER is een Europees programma voor plattelandsontwikkeling. Het ondersteunt lokale initiatieven die bijdragen aan leefbaarheid en kwaliteit van wonen, werken en recreëren op het platteland. Het gebied van LEADER Rivierenland bestaat uit zeven gemeenten: Culemborg, West Betuwe, Zaltbommel, Maasdriel, Tiel, Buren en Neder Betuwe.

De informatieavond

Binnen Rivierenland is een Lokale Actie Groep (LAG) actief. Zij zullen de avond leiden. Tijdens de avond wordt er informatie gegeven over LEADER, de lokale doelstellingen worden uitgelegd en er wordt vertelt aan welke criteria men moet doen om een initiatief in te dienen.

Voorzitter van de LAG is Hans Martijn Ostendorp, burgemeester van Buren. “Ik hoop dat we er met elkaar in slagen het proces zo makkelijk mogelijk te maken voor de initiatiefnemers”.

Maike van der Maat, coördinator LEADER Rivierenland; “Tijdens deze avond vertellen we meer over LEADER, zijn er enkele inspirerende voorbeelden en kunnen mensen uit Rivierenland hun ideeën waarvoor ze LEADER-subsidie zouden willen aanvragen ‘pitchen’ voor de aanwezigen”.

De avond begint om 19:30 uur in ‘De Lingeborgh’, Laan van Leeuwenstein 2 in Geldermalsen. Aanmelden is verplicht en kan via: leader@fruitdelta.nl. Meer informatie op www.leaderrivierenland.nl

In Rivierenland is 1,1 miljoen euro subsidie beschikbaar voor projecten. Naast de EU dragen Provincie Gelderland en de zeven lokale gemeenten en Waterschap Rivierenland financieel bij aan het LEADER programma in Rivierenland. Een project kan maximaal 50 % subsidie krijgen vanuit LEADER, minimaal 20.000 euro en maximaal 100.000 euro subsidie. Vanaf 1 mei kunnen er subsidieaanvragen ingediend worden. Dit kan tot eind 2027, zolang er budget beschikbaar is (wie het eerst komt, wie het eerst maalt en op is op).

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden