• Koekhappen was uiteraard onderdeel van de Koningsspelen.
• Koekhappen was uiteraard onderdeel van de Koningsspelen. Foto: aangeleverd

Koninklijke samenwerking in Tiel tussen ROC en PMSW

Nieuws 359 keer gelezen

TIEL • De weerberichten waren niet heel best, maar tot de laatste minuut bleef het gelukkig droog. Mede daardoor zorgde de samenwerking tussen ROC en de Prins Mauritsschool West weer voor een geslaagde editie van de Koningsspelen. 

Studenten in het laatste jaar van hun opleiding verzorgden de Koningsspelen ‘s ochtends, als onderdeel van hun examenopdracht. Ze maakten een programma, verdeelden de kinderen en regelden alle activiteiten zelf. Hierbij moesten ze rekening houden met de verschillende leeftijden op school. 

Oudhollandse spellen

De kinderen gingen aan de slag met oudhollandse spellen; stoelendans, ringwerpen, touwtje trekken en natuurlijk koekhappen werden enthousiast uitgevoerd. Tussendoor leerden ze het officiële liedje en dansje van de Koningsspelen aan, wat vervolgens als slotact met de hele school werd uitgevoerd. Het enthousiasme van de ROC-studenten werkte zeer aanstekelijk. 

Laatste keer in deze vorm

Het was de laatste keer dat de Koningsspelen op de Prins Mauritsschool in deze vorm werden gehouden, want de opleiding leisure&hospitality van het ROC krijgt volgend schooljaar een andere vorm.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden