Arie en Alie den Otter: trots op Arie's lintje.
Arie en Alie den Otter: trots op Arie's lintje. Foto: Jan Timmer

Arie den Otter koninklijk onderscheiden voor vrijwillige inzet: ‘Ik vind het leuk om mensen blij te zien’

Nieuws 1.023 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Arie den Otter is nog steeds aan het bijkomen van één van de grootste verrassingen in zijn leven: de Koninklijke Onderscheiding die hem voorafgaand aan Koningsdag werd opgespeld.

“Ik dacht dat ik met mijn zoon Edward en mijn kleinzoon ergens zou gaan lunchen”, vertelt de 77-jarige inwoner van Krimpen aan de Lek. “Maar dat pakte heel anders uit. Ik werd meegenomen naar een zaaltje in de Marijke Staete. Toen ik de lift uitstapte en begroet werd door de burgemeester, viel het kwartje pas. Ik was totaal overdonderd.”

Dat Arie den Otter een ‘lintje’ verdiende, daar was geen discussie over. Zijn lijst aan vrijwilligersactiviteiten is namelijk lang. Bij voetbalclub Dilettant fungeerde hij tientallen jaren als trainer, was hij bestuurslid, zat hij in de technische commissie en maakte hij deel uit van de werkploeg. Heden ten dage is Den Otter één van de mensen die de ontvangstdienst op zaterdagen voor zijn rekening neemt. 

Sinterklaas

Daarnaast groeiden generaties Krimpenaren op met Arie in de hoedanigheid van Sinterklaas; een rol die hij alweer 35 jaar vervult. Voeg daarbij zijn bijdragen aan stichting KRAK (de Speelweek en de Avondvierdaagse), zijn sportreporterschap bij eerst Vrolek en later RTV Krimpenerwaard en zijn kerstman-optredens op de scholen in zijn dorp en je vraagt je af of hij tussendoor nog tijd had voor zijn werk.

“Ach, weet je”, zegt de gedecoreerde, “ik ben overal simpelweg ‘ingerold’ en ik vind het leuk om mensen blij te zien. Zo ging dat ook als Sinterklaas. Ik werd destijds gebeld met de vraag of ik het wilde gaan doen. Ik leende een pak van Freek Alblas en was ineens goedheiligman. Het jaar erop had ik mijn eigen outfit. Met dank aan mijn vrouw Alie, want die had hem gemaakt. Ook kocht ik een goede baard, want ik wilde er precies zo uit zien als mijn ‘collega’ bij de landelijke intocht. Want áls je het doet, moet je het goed doen, vind ik.”

Hamburgers

Vorige week vrijdag kreeg Arie den Otter de koninklijke waardering voor zijn inzet voor de lokale samenleving. Het kenmerkt zijn ‘down to earth’-mentaliteit dat hij op Koningsdag alweer meehielp bij de hamburgerkraam van stichting KRAK, waarbij het zijn taak was om 700 hamburgers van uienringen te voorzien. En binnenkort zal hij er weer op uit trekken om accordeon te spelen in zorgcentra, samen met Huig Rook, plaatsgenoot en één van de vurige pleitbezorgers van Arie’s lintje. Een ‘KO’ die uitstekend terecht is gekomen, zoveel is zeker.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden