Afbeelding
Foto: Antoine de Zeeuw

Toespraken van nabestaanden bij Dodenherdenking in Schelluinen

Nieuws 631 keer gelezen

SCHELLUINEN • Bij het monument aan de Berkenlaan in Schelluinen werd zaterdag de jaarlijkse herdenking gehouden.

De plechtigheid begon met een welkomstwoord van Adriaan Roest, voorzitter van de plaatselijke Oranjevereniging. Vervolgens werd de taptoe gespeeld door Domieke Vermeulen, waarna er twee minuten stilte in acht werd genomen.

Na de twee minuten stilte waren er drie toespraken. Als eerste van de heer Van der Koelen. Hij sprak namens gemeente Molenlanden.

Verder waren er toespraken van de heer Timmer en van mevrouw Versluis, beiden zijn nabestaanden van enkele mensen waarvan de naam op het monument staat vermeld.

Na deze toespraken werden er diverse kransen en bloemstukken gelegd, onder andere door de gemeente Molenlanden, Oranjevereniging Schelluinen, door de families Den Toom, Versluis, Vogel, en Timmer, als ook door de Hervormde Gemeente Schelluinen, Zangvereniging Nieuw Leven, Voetbalvereniging Schelluinen, de Historische Vereniging Giessenburg/Schelluinen en door Openbare basisschool het Tweespan in Schelluinen.

Met monument herdenkt de dorpsgenoten die tijdens de Tweede Wereldoorlog zij overleden. Tevens staan er een drietal militairen vermeld, die tijdens de meidagen van 1940 zijn omgekomen. De zuil met de namen van de militairen is in 1941 geplaatst, de gedenksteen met namen van de dorpsgenoten is eind jaren negentig geplaatst.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden