Afbeelding
Foto ter illustratie

48ste rommelmarkt in Everdingen: ‘Reünie voor inwoners en oud-bewoners’

Nieuws 1.141 keer gelezen

EVERDINGEN • Op het plein en rondom de Rooms Katholieke Kerk aan de Lekdijk 27 in Everdingen wordt donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) tussen 10:00 en 15:00 uur de jaarlijkse rommelmarkt gehouden.

Medeorganisator Jos Meijdam vertelt: “Deze rommelmarkt wordt dit jaar voor de 48ste keer gehouden en wordt georganiseerd door de Stichting De Heilige Drie-eenheid. Het is iedere keer weer net een reünie van dorpsbewoners en oud-bewoners. Ook mensen uit de omgeving weten deze markt, waarvan de opbrengst bestemd is voor het onderhoud van de kerk, goed te vinden.” 

Lootjes en lekkers

Op de rommelmarkt is van alles te koop. Van tweedehands boeken en vintagekleding tot kleine meubels en veel prullaria. Meijdam: “Bezoekers kunnen tijdens hun bezoek aan de rommelmarkt ook lootjes kopen. Hiermee kunnen ze een meter lang krentenbrood, een kistje aardbeien of een Boerenbont-servies winnen.” 

Naast de verkoop van vele spulletjes is er ook veel lekkers te koop. “Jazeker, merkt Meijdam op. “Deze dag verkopen wij onze in Everdingen wereldberoemde wafels, hamburgers en nog meer lekkers te eten of te drinken.” Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen of een rondje in een zeer oude brandweerwagen meerijden door het dorp.

Mimi van Rossem

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden