Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Split Splaches: het derde seizoen van Galerie Brandstof opent op 4 mei

Nieuws 343 keer gelezen

LEERDAM • Het derde seizoen van Galerie Brandstof aan de Diefdijk in Leerdam gaat van start. Op zaterdag 4 mei van 15.00 tot 17.00 uur is er een feestelijke opening. Elke maand exposeert een andere kunstenaar.

Verkennen

De expositie “Split Splaches” loopt van 4 mei tot en met 2 juni en vertoont werken van Ingrid Geesink, Jan Dirk Brobbel en Michan Mijsbergh. De expositie verkent vloeibaarheid en grenzen, waarbij het observerende aspect van de kunstenaar op het juiste moment vastlegt wat er zich afspeelt in de vorm van schilderijen, tekeningen, fotografie, beeldende kunst, in samenspel met grafische elementen.

Elk kunstwerk vertelt een verhaal van transformatie en beweging, waarbij harde materialen worden omgevormd tot organische vormen die lijken te pulseren.

Ingrid Geesink 

In haar beeldend werk “symbiose / samen leven” zoekt ze die verbinding door letterlijk de symbiose aan te gaan in het creëren of produceren van beeld. Wat betekent het als niet ik als mens en fotograaf het beeld bepaal, maar als dit een intieme samenwerking is tussen verschillende organismen? Dat kunnen coproducties met andere diersoorten zijn (zoals vogels, wormen en slakken), bomen en planten maar ook minder zichtbare of opvallende organismen zoals schimmels, bacteriën, algen, korstmossen en mycelium.

Michan Mijsbergh

Michan produceert tekeningen, schilderijen, collages en sculpturen. In de verschillende disciplines is er een duidelijke beeldtaal herkenbaar. 

De vormen en kleuren ogen misschien schreeuwerig en strak, toch stralen de werken iets kinderlijks/naïefs en expressionistisch uit. Het formaat van de meeste werken zijn ook ingetogen en bijna intiem te noemen. Dit geld ook voor de verf opbreng. Dit zorgt voor een bijna fragiele uitstraling, wat de intimiteit benadrukt.

Jan Dirk Brobbel

Onder de werknaam ‘De Wijde Wereld’ maakt Jan Dirk Brobbel (1956) sinds enkele jaren objecten. Hij kijkt met verwondering naar de verborgen schoonheid van voorwerpen die hun nut hebben verloren, maar alleen al door hun vorm prachtig zijn. Hij geeft de onderdelen, die het daglicht nooit hebben gezien en hun functie vervuld hebben, nieuwe betekenis in zijn samengestelde objecten.

Bezoek de website www.galeriebrandstof.nl voor meer informatie.

Galerie Brandstof is elk weekend geopend van 11.00 tot 17.00 uur, van mei tot en met september.

Diefdijk 19, 4143 ME, Leerdam | www.galeriebrandstof.nl | @galerie_brandstof

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bijeenkomsten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in Leerdam Nieuws 17 mei, 13:00
• Klaar-overs Dorpstraat.
Basisscholen en kinderopvang in Lexmond werken samen aan verkeersveiligheid Nieuws 17 mei, 11:52
Afbeelding
Bossche Bollen van wethouder Van Montfoort voor De Energieke Zouwe als start van proeftuin Nieuws 17 mei, 08:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden