• De Nijmeegse band De Gang van Zaken, de kersverse winnaar van de Parel van de Betuwe, speelt ook op Appelpop.
• De Nijmeegse band De Gang van Zaken, de kersverse winnaar van de Parel van de Betuwe, speelt ook op Appelpop. Foto: John Verhagen

The Kik, Roxeanne Hazes en Froukje ook op Appelpop in Tiel

Nieuws 732 keer gelezen

TIEL • De organisatie van het gratis Tielse popfestival Appelpop, op 13 en 14 september, heeft voor de tweede keer een serie namen van optredende artiesten bekendgemaakt. Het gaat om Froukje, Roxy Dekker, Roxeanne Hazes, The Kik, Sef & Het El Salvador Ensemble, Numidia, Zer00’s Heroes en de kersverse Parel van de Betuwe-winnaar De Gang van Zaken. 

Froukje

Met miljoenen streams voor nummers als ‘Groter dan Ik’, ‘Ik Wil Dansen’ en ‘Onbezonnen’ heeft Froukje al behoorlijk wat successen geboekt. Met haar kwetsbare en pakkende songs geeft ze als geen ander een stem aan haar eigen generatie. Onder de titel ‘Noodzakelijk Verdriet’ bracht ze onlangs haar langverwachte eerste album uit. En over ruim vier  maanden staat ze dus op Appelpop.

Roxy Dekker

Ook zangeres en TikTok-ster Roxy Dekker is van de partij. Zij won het afgelopen jaar in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’ zowel een 3FM Award als een Edison. En terecht, want binnen no time had ze maar liefst drie keer een megahit te pakken met ‘Anne-Fleur Vakantie’ en ‘Satisfyer’. Met haar huidige megahit ‘Sugardaddy’ gaat ze het Appelpop-publiek volledig inpakken. 

Roxeanne Hazes

Op het nieuwe werk van Roxeanne Hazes hebben we even moeten wachten. Het duurde langer dan gedacht voordat ze een tweede plaat uitbracht, maar het resultaat mag er zijn. Zeker nu ze wederom trouw blijft aan haar eigen weg en een geheel eigen draai blijft geven aan het levenslied.

The Kik

Op de gloednieuwe plaat van The Kik klinkt de liefde voor dit genre goed door. Waar de band zich eerder liet inspireren door de 60’s en 70’s rock ‘n roll, is er nu ruimte gemaakt voor meer persoonlijke onderwerpen. Ondanks de meer serieuze thematiek klinkt de band nog altijd lekker vrolijk en uptempo.

Sef & Het El Salvador Ensemble

Sef gebruikt zijn muziek om grotere thema’s te verwerken. Deze veelzijdige rapper en popartiest doet dat bovendien op fijne beats en met energieke flows. Als Sef en het El Salvador ensemble zet hij zijn ruime repertoire ook nog eens in prachtig orkestrale uitvoering neer.

Numidia

De Nederlands-Marokkaanse zangeres Numidia gooide in 2015 al hoge ogen met haar deelname aan The Voice Kids. Daarna werkte ze mee aan de hit ‘Dana’ en  het succesvolle nummer ‘Meli Meli’ stond hoog in de hitlijsten.

De Gang van Zaken

Zoals elk jaar verdient ook de ‘Parelwinnaar’ een plekje op het Appelpop podium. De Nijmeegse band De Gang van Zaken, de  kersverse winnaar, brengt met aanstekelijk enthousiasme een cocktail van zonnige deuntjes en melancholische intermezzo’s.

Zer00’s Heroes

De allergrootste krakers uit het begin van deze eeuw, gebracht door de Zer00’s Heroes,  brengen het Appelpop-publiek terug naar de tijd van traag internet en MTV Cribs. Van pop naar urban en via dance naar indie.

De organisatie van Appelpop maakt op 15 juni de complete line-up bekend.
                                        


                                                                                        


Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden