Afbeelding
Foto: Stock

Brons voor Nathan Janssen van De Geul bij NK Masters langebaan

Nieuws 621 keer gelezen

PAPENDRECHT • Nathan Janssen van de Papendrechtse zwemvereniging De Geul heeft goede zaken gedaan op de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen langebaan (ONMK, lb, vijftig meter), die van donderdag tot en met zondag gehouden werden. Met individueel brons op de 800 vrij (9.25,87) en een negende plek op de 200 school (2.47,75) is zijn debuut geslaagd.

Tijdens de twintigste editie van het evenement, dat in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven werd gehouden, zwom Janssen, die individueel uitkomt in de categorie heren 20+, ook in de estafetteploeg 4x100 wissel gemengd 100+. Zij werden vierde in 4.52,87 dankzij Heijmen van Vliet (rugslag, 1.11,01), Janssen zelf (schoolslag, 1.16,78), Marcha Admiraal (vlinderslag, 1.10,16) en Isabelle Janssen (vrijeslag, 1.14,92). De herenploeg 4x50 vrij 120+ was door een zieke teamgenoot afgemeld.

Medailles

Andere individueel eremetaal werd gewonnen door Admiraal (twee goud, twee zilver, twee brons), Geerdien Meerwaldt (eenmaal zilver, twee keer brons), Ivan van Omme (drie keer goud, zilver en brons), Van Vliet (twee goud, zilver en drie keer brons).

De overige estafettes waren goed voor goud, tweemaal zilver en brons.

Trainingsleden Remco van der Graaf, Mark Godwaldt en Nanda van Heteren, die allen op wedstrijden uitkomen voor PSV Masters Zwemmen (onderdeel van PSV Zwemsporten) uit Eindhoven, wonnen allemaal brons. Van der Graaf deed dat met de estafette. Godwaldt en Van Heteren individueel. Ook was Van Heteren goed voor estafettegoud.

Masters
Zwemmers van twintig jaar en ouder worden masters genoemd. Zij zijn breedtesporters en doen het zwemmen naast hun maatschappelijke carrière, studie en/of gezin. Iedereen die zwemmen, in welke mate dan ook, leuk vindt, kan op masterswedstrijden zwemmen. Masters worden ingedeeld in de categorieën dames of heren en leeftijdsgroepen van vijf jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden